WWW.KINDERFIETSEN.SURFSTAD.NL
JONGENSFIETSEN - MEISJESFIETSEN - Home - INFO BAKFIETSEN - TWEEWIELER / DRIEWIELER

 Bakfiets tweewieler of bakfiets driewieler

Welke bakfiets kopen

Een bakfiets tweewieler of een bakfiets driewieler? Zoek je een ruime bakfiets? Hoef je geen hoge snelheden te fietsen? Kan je een bakfiets tweewieler in balans houden?

Bakfiets 2-wieler

Deze bakfiets wordt ook de cargobike genoemd. Deze bakfiets heeft een normaal wiel achter en een kleiner wiel voor. Tussen het voorwiel en het stuur zit de bak. Deze bak is langwerpig en tapstoelopend naar de voorkant. Er zit één bankje in, het kindje kijkt met de rijrichting mee. In de lange versie kan een extra plankje geplaatst worden.

De tweewieler bakfiets fietst en stuurt als een gewone fiets. Een nadeel is dat je het gewicht van de bak voelt bij het fietsen. De bakfiets trapt wel wat zwaarder dan een gewone fiets. Wel is hij stabieler bij het parkeren. Er is een dubbele standaard. Bij het weggaan, duw je de bakfiets van de standaard af door hem naar voren te duwen en dan kun je de standaard met je voet vast klikken onder aan de bak. Kinderen kunnen zelf in- en uit de bak klimmen. Per bank kunnen er twee kinderen zitten.

Bakfiets 3-wieler

De bakfiets met 3 wielen heeft een grote vierkante bak met bankjes in de rijrichting en/of tegen de rijrichting in of bankjes tegenover elkaar links en rechts van de bak. Er kunnen wel 6 kinderen in de bak zitten. Daarnaast kun je nog veel spullen kwijt in de bak en in de bankjes.

Bij de driewieler bakfiets is de stang op de bak het stuur. Je duwt als het ware de bak naar links en rechts. Dit stuurt anders dan bij een gewone fiets en trapt zwaarder. Ook staan de twee voorste wielen een stuk uitelkaar. Op een weg die naar de kant toe schuinafloopt hangt de bak ook scheef. Hij is wel enorm stabiel. Het uit- en inladen van de kinderen is dus ook erg gemakkelijk.

Meesturende bak

Vrijwel alle driewielige bakfiets hebben een meesturende bak. De Nihola Family heeft een bak die verbonden is met het achterframe. De wielen sturen apart. Dit rijdt prettiger, maar er is wel minder ruimte voor de bak. Bij de Jernhest bakfiets stuur je met het achterwiel. De bakfiets wordt aangedreven met de voorwielen

Conclusie

franse werkwoorden vervoegen - engelse woordenschat - maaltafels oefenen - oefeningen hoofdrekenen - werkwoorden leren
kinderfiets 12 inch kinderfietshelm plooifiets kinderzitje bakfietsen vergelijken fietskar leren fietsen puky kinderfiets bakfiets huren tweedehands bakfiets sparta young kinderfietsen fietsonderhoud bakfiets test bakfiets te koop kinderfietsmand tripoteur kinderfietshandschoenen kinderfietswinkel sparta kinderfiets kinderstoel fiets vooraan loekie kinderfiets kinderfiets bandenmaat
 webdesign