WWW.KINDERFIETSEN.SURFSTAD.NL
JONGENSFIETSEN - MEISJESFIETSEN - Home - INFO BAKFIETSEN

 Bakfiets kopen

Wat is een bakfiets

Een bakfiets is een transportfiets met drie wielen en een grote bak voorop, waarmee bagage en/of kinderen vervoerd kan worden. In Vlaanderen wordt die ook triporteur genoemd. Er bestaat een moderne variant met twee wielen, de bakfiets tweewieler.

Kenmerken bakfietsen

Bakfiets of tripoteur

Triporteur is de Franse naam voor een driewielige motorbakfiets. Het was vroeger een populair vervoermiddel voor het afleveren van kleine bestellingen door bakkers, melkboeren ...

In Vlaanderen wordt de term triporteur ook gebruikt voor een niet-gemotoriseerde bakfiets.

Een triporteur heeft meestal een voorkant van een brom- of motorfiets, maar twee achterwielen, waartussen een laadbakje is aangebracht, Triporteurs komen in het midden- en Verre Oosten nog steeds voor.

Bakfiets test

Probeer op verschillende bakfietsen te fietsen! Bakfietsen verschillen enorm. Door verschillende bakfietsen uit te testen, merk je de verschillen in stabiliteit, demping, stuurgemak etc. Is de hoogte goed in te stellen? Is de afstand tussen stuur en zadel voor jou prettig? Kun je goed bij de remmen? ... Huur een bakfiets om uit te testen.

Veiligheid bakfiets

De bakfiets is veilig want de kinderen zitten vast met driepuntsgordels. De kinderen zitten vr de bestuurder. U kunt ze dus goed in de gaten houden. De bak is laag bij de grond, waardoor het zwaartepunt ook laag ligt. Dit maakt de bakfiets stabiel.

Bakfietsen kunnen weer en wind doorstaan. Wel raden wij aan een afdekzeil te voorzien. Als u kinderen op een gewone fiets niet meer kunt vervoeren, dan gaat het met een bakfiets nog gemakkelijk.

Prijzen bakfiets

Men kan voor 500 een bakfiets (zelfbouwpakket) op de kop tikken. Een kwalitatieve bakfiets zal u 1500 kosten.

Bakfiets merken

Er zijn verschillende bakfiets merken: Achielle, Bakfiets.nl, Feetz, Gazelle, Johnny Loco, MyZigo, Onderwater, Triobike, Winther enz...

Wetgeving bakfiets Nederland

Een bakfiets mag op een fietspad rijden. Een bakfiets die breder is dan 75 cm mag een rijbaan gebruiken. Kinderen tot acht jaar moeten een zitplaats hebben met steun voor handen, voeten en rug. Op een brombakfiets mag n passagier achterop worden meegenomen.

franse werkwoorden vervoegen - engelse woordenschat - maaltafels oefenen - oefeningen hoofdrekenen - werkwoorden leren
kinderfiets 12 inch kinderfietshelm plooifiets kinderzitje bakfietsen vergelijken fietskar leren fietsen puky kinderfiets bakfiets huren tweedehands bakfiets sparta young kinderfietsen fietsonderhoud bakfiets test bakfiets te koop kinderfietsmand tripoteur kinderfietshandschoenen kinderfietswinkel sparta kinderfiets kinderstoel fiets vooraan loekie kinderfiets kinderfiets bandenmaat
 webdesign