WWW.KINDERFIETSEN.SURFSTAD.NL
JONGENSFIETSEN - MEISJESFIETSEN - Home - INFO KINDERFIETSHELMEN

 Fietshelmen voor kinderen

Keuze kinderfietshelmen

Een goede kinderfietshelm voldoet aan de Europese Norm. De maat van de meeste fietshelmen varieert tussen de 47 en 58cm.

Met behulp van een verstelbare band aan de binnenkant kan de kinderhelm op maat gemaakt worden. Deze fietshelmen zijn ook te gebruiken voor skaten en andere sporten.

Kenmerken kinderhelmen

In de fietshelm moeten een CE-markering en het nummer van de Europese norm staan (EN 1078 of EN 1080 voor kinderhelmen). De omtrek van het hoofd moet overeenkomen met de maat van de kinderfietshelm. Die kunt u vinden aan de binnenkant.

De kinderhelm moet als een tweede huid op het hoofd zitten. Een fietshelm moet niet alleen de bovenkant van het hoofd, maar ook de slaap en voor- en achterkant van het kinderhoofd beschermen.

Let erop dat de bandjes stevig zitten, maar niet knellen. Een kinderfietshelm mag het gehoor en/of het zicht niet belemmeren. Een kinderhelm moet goed ventileren.

Fietshelm voor kinderen

Hoewel het dragen van een fietshelm of kinderfietshelm niet verplicht is in België en in Nederland, is het wel veiliger. Een kinderhelm beschermt tegen ernstig letsel door een valpartij. Laat kinderen (zeker tot 6 jaar) een kinderfietshelm dragen.

Maat kinderhelm

De juiste maat van uw fietshelm of kinderhelm bepaalt u door de omtrek van uw hoofd vlak boven uw ogen te meten. Hieronder vindt u de matentabel kinderfietshelmen:

Omtrek hoofd
Maat kinderhelm
52 a 53 cm.
XXS
53 a 54 cm.
XS
55 a 56 cm.
S
57 a 58 cm.
M
59 a 60 cm.
L
61 a 62 cm.
XL
63 cm.
XXL

Fietshelmen Tips

Eigenschappen fietshelme

Een fietshelm beschermt je hoofd bij een val of aanrijding. De helm absorbeert de energie die anders door het hoofd moet worden opgevangen. Het draagcomfort van een kinderfietshelm wordt dan weer bepaald door de verluchting, het gewicht en de pasvorm.

De verluchtingsgaten zijn zo geplaatst dat er in de kinderfietshelm een luchtstroom ontstaat. Door gebruik te maken van moderne technologie zijn kinderhelmen ook vederlicht. Een kinderfietshelm kan ook makkelijk aan verschillende hoofdomtrekken worden aangepast.

Fietshelm verplicht!

Fietshelmen wettelijk verplichten is een efficiënte maatregel. In Canada is de fietshelm verplicht in vijf provincies. In vier op de vijf provincies daalde het aantal hoofdtrauma's met 45 procent tijdens de eerste drie jaar na het in voege treden van de verplichte fietshelm.

Tussen 35 en 40% van de kinderen die na een fietsongeval in het ziekenhuis worden opgenomen, hebben hoofdletsels. Een fietshelm zou het aantal hoofdverwondingen met 88% en het aantal verwondingen in het gelaat met 65% kunnen terugdringen. In negen op de tien dodelijke ongevallen met fietsers is een hersenletsel de doodsoorzaak.

Het aantal kinderen dat een fietshelm draagt, daalt met het inkomen en de opleidingsgraad van de ouders. Het aantal helmdragers stijgt als ze in een groep met kinderhelm rijden, maar daalt weer als de vrienden er geen dragen.

Test kinderfietshelm

Volgens een test kinderhelmen van de Nederlandse Consumentenbond is de helm Ventura Sport Helmet de beste kinderfietshelm (prijs-kwaliteit). De beste fietshelm is MET genio, gevolgd door Giro Flurry.

De volgende fietshelmen werden getest:

franse werkwoorden vervoegen - engelse woordenschat - maaltafels oefenen - oefeningen hoofdrekenen - werkwoorden leren
kinderhelm kinderfietshelm kinderhelmen fietshelm fietshelm verplicht verplichting fietshelm kinderfietshelmen puky kinderfiets kinderfietshelm giro rascal alpina kinderfiets sparta young kinderfietsen fietsonderhoud kleuterfiets kinderfietsbel kinderfietsmand verkeersles kinderfietshandschoenen kinderfietswinkel sparta kinderfiets kinderstoel fiets vooraan loekie kinderfiets kinderfiets bandenmaat
 webdesign