WWW.KINDERFIETSEN.SURFSTAD.NL
JONGENSFIETSEN - MEISJESFIETSEN - Home - ONDERHOUD VAN KINDERFIETSEN

 Onderhoud Kinderfietsen

Fietsonderhoud kinderfiets

Een van de belangrijkste dingen van uw kinderfiets is het fietsonderhoud. Hieronder enkele tips voor onderhoud van uw kinderfiets.

Kinderfiets schoonmaken

Uw kinderfiets regelmatig schoonmaken. In de winter is het zout van uw kinderfiets verwijderen.

Ketting smeren kinderfiets

Bij kinderfietsen zit aan de achterkant een klipje met 2 pinnetjes. Losmaken en de kettingkast enaar beneden trekken. Als de ketting schoon is, insmeren met teflon-spray of dunne olie.

Draai de ketting een aantal keren rond zodat het smeermiddel zich goed verspreid Haal het overtollige smeermiddel van de ketting af met een doek. Kettingkast weer sluiten.

Remmen kinderfiets

Contoleer regelmatig de remmen van de kinderfiets. Als u de remgreep te ver moet in knijpen, kunt u de kabel aanspannen. Aan de voorzijde van de remgreep zit een stelschroef die u een paar slagen naar buiten draait. Als het correct werkt dient u de contramoer terug te draaien tegen de remgreep zodat de stelschroef niet kan loslopen tijdens het fietsen.

Bandenspanning kinderfiets

De juiste bandenspanning van een kinderfiets is 3 bar.

Versnelling kinderfiets

De meeste kinderfietsen met versnellingen zijn uitgerust met 3 versnellingen Shimano Nexus. Indien de kinderfiets niet goed schakelt of zelfs doortrapt, is het mogelijk dat uw versnellingskabel moet worden bijgesteld.

Opbergen kinderfiets

Zorg dat de kinderfiets zoveel mogelijk binnen staat. Dit zal de levensduur van uw kinderfiets aanmerkelijk verlengen. Tevens is het verstandig de kinderfiets jaarlijks weg te brengen voor een onderhoudsbeurt. U bent er dan van verzekerd dat u zorgeloos blijft fietsen en uw kinderfiets gaat veel langer mee bij regelmatig fietsonderhoud.

franse werkwoorden vervoegen - engelse woordenschat - maaltafels oefenen - oefeningen hoofdrekenen - werkwoorden leren
kinderfiets 12 inch kinderfietshelm plooifiets kinderzitje fietsles fietskar leren fietsen puky kinderfiets kinderfiets volare alpina kinderfiets sparta young kinderfietsen fietsonderhoud kleuterfiets kinderfietsbel kinderfietsmand verkeersles kinderfietshandschoenen kinderfietswinkel sparta kinderfiets kinderstoel fiets vooraan loekie kinderfiets kinderfiets bandenmaat
 webdesign